почетна страна АПЕЛАЦИОНО ЈАВНО ТУЖИЛАШТВО
АПЕЛАЦИОНО ЈАВНО ТУЖИЛАШТВО У НОВОМ САДУ
ПДФ Штампа

Седиште Апелационог јавног тужилаштва у Новом Саду, налази се у Новом Саду, ул. Сутјеска бр. 3, у згради правосудних органа.

Јавни тужилац Апелационог јавног тужилаштва у Новом Саду:
Милан Ткалац

Телефонска централа-зграда правосудних органа: 021/4876-100
Факс Апелационог јавног тужилаштва у Новом Саду:
ПИБ: 106399535
e-mail: Ова адреса ел. поште заштићена је од спам напада, треба омогућити ЈаваСкрипт да бисте је видели

WEB: http://www.ns.ap.jt.rs

РАД СА СТРАНКАМА: Неопходно је да се странке, адвокати и друга лица која долазе у тужилаштво  најаве, односно унапред уговоре састанак.

 

Јавно тужилаштво је самостални државни орган који гони учиниоце кривичних дела и других кажњивих дела и предузима мере за заштиту уставности и законитости.

Апелационо јавно тужилаштво у Новом Саду основано је за подручје Апелационог суда у Новом Саду, односно спровођење јавнотужилачке функције пред овим судом.


Надлежност јавног тужилаштва одређује се у складу са одрeдбама закона које важе за утврђивање стварне надлежности Апелационог суда у Новом Саду (Апелациони суд одлучује о жалбама на одлуке виших судова; на одлуке основних судова у кривичном поступку, ако за одлучивање о жалби није надлежан виши суд; на пресуде основних судова у грађанскоправним споровима, ако за одлучивање о жалби није надлежан виши суд...извод из Закона о уређењу судова -„Службени гласник РС“, бр. 116/2008 од 22.12.2008. године).

Подручје суда/тужилаштва је територија на којој се простире надлежност суда/тужилаштва и оно, за Апелациони суд тј. тужилаштво у Новом Саду, обухвата: Виши суд/тужилаштво у Зрењанину, Виши суд/тужилаштво у Шапцу, Виши суд/тужилаштво у Новом Саду, Виши суд/тужилаштво у Сомбору, Виши суд/тужилаштво у Суботици, Виши суд/тужилаштво у Сремској Митровици, као и Основне судове/тужилаштва са подрочја наведених Виших судова/тужилаштава (Закон о седиштима и подручјима судова и јавних тужилаштава, „Службени гласник РС“, бр. 101/2013 од 20.11.2013. године, примењује се од 01.01.2014. године).

 
© 2010 Портал Jавног тужилаштва у Новом Садуwww.ns.vi.jt.rs .